Bjursås Idrottsklubb

Välkommen till Bjursås IK fotboll 2022!

Vi hälsar alla spelare, senior och junior, tränare, föräldrar och andra supporters välkomna till en ny säsong i Bjursås IK Fotboll!
Vi är laddade att starta en ny säson med massa rolig fotboll och nytt för i år är även våran hemsida, vi hoppas ni kommer hitta massa bra och användbar information här. Hittar du inte informationen du söker här så är du hjärtligt välkommen att söka upp oss antingen på mail, fotboll@bjursasik.se eller på facebook "bjursås ik fotboll" så kan du få svar på funderingar och frågor.

De ungdomslag som vi anmält till Serier för säsong 2022 är:

Pojkar div 3, 9 mot 9, tränare Klas Sjören, Hilda Sjören och Fredrik Jonsson
Pojkar div 5, 7 mot 7, tränare Marcus Zetterström, Marcus Ehn och Stefan Karlsson

Pojkar div 7, 7 mot 7, tränare Carolina Männikkö och Johanna Mård

Flickor div 5, 7 mot 7, tränare Ida Kjellberg, Niklas Eklund

Tigerligan 2012/2013, 5 mot 5, Tränare Terese Svanberg och Kierstin Vestling.

Tigerligan 2014/2015, 5 mot 5, Tränare Cecilia Nord och Frida Lodin mfl.
Fotbollslek, 2016/2017,
lek med boll, Tränare Christopher Skogli och Kim Björk.

Klicka in er på respektive lag för mer info.

QR-kod till anmälningsformulär fotboll, gå in på dukument och "anmälningsformulär fotboll"

Fotboll Dam (Div 4)
Referat: Bjursås IK - Leksands IF FK Dam
Försvar, kontring, punktmarkering och laganda!
2022-05-19 10:13, Fotboll Dam (Div 4)

Första riktiga hemmamatchen på våran hemmaplan Bjurliden mot ett starkt Leksand.
Vi hade en plan innan matchen och den följde vi nästan till punkt och pricka.
Flera av de centrala spelarna var borta dagen till ära och de yngre hjältarna i laget steppade upp och kände sig nervösa men peppade att vara med och jobba för varann. Man kände nervositeten och fokuseringen i hela laget då vi visste att vi hade en hård match framför oss aldeles innan match.

Vi jobbade för varann och trots en förlust med 0-4 så är vi nöjda. Kanske låter konstigt men vi insåg att denna match blir svår och vi satsade på försvaret och sen kontringar samt en klassisk punktmarkering av Lindh och Nellie på Leksands målfarliga anfallare.
Den planen var spot on och neutraliserade henne men några välplacerade långskott utifrån som Karin omöjligt kunde nå och en hörna som Karin räddade i första läget men slank ändå in till slut. Ett bra försvarsspel av hela laget, tack för att ni jobbar för varann.

Även om vi kanske var upp på Leksands planhava få gånger så försökte vi få till kontringar från såväl vår mittback Maja som mittmittarna Ia och Sara till våra löpare på kanterna samt självklart våra anfallare som låg och fiskade och väntade.

Ett betyg som måste betyda att man sprungit mycket måste ändå vara att Ellen M våran evighetsmasikn fick kramp i slutet. Klara som var skadad dagen till ära och var med oss på sidan sa lite talande: - Va, nä hon måste vara skadad, Ellen får ju aldrig kramp! :)

Vi är om än mer laddade infor nästa kamp nästa onsdag, ny match nya möjligheter!

Referat: Bjursås IK - Vansbro AIK FK
Lukas Hags beslut, efter en reflektion av kung Albert I av Belgien.
2022-05-18 20:47, Fotboll Herr (div 5 och 7)

Lukas Hags beslut, efter en reflektion av kung Albert I av Belgien.

Referat: Bjursås IK - Amsbergs SK A
Bergsmannen Per Gynts fotbollslag.
2022-05-11 19:56, Fotboll Herr (div 5 och 7)

Bergsmannen Per Gynts fotbollslag.

Referat: Ulfshyttans IF A - Bjursås IK
Tragedin över en knöl på en konstgräsplan.
2022-05-09 19:22, Fotboll Herr (div 5 och 7)

Tragedin över en knöl på en konstgräsplan.

Fotboll Dam (Div 4)
Referat: Bjursås IK - Falu BS FK Dam
2022-05-05 22:06, Fotboll Dam (Div 4)

Tjejerna styrde spelet första halvan av första halvlek efter de obligatoriska första 5 minuterna där man är lite skakig och känner på varann.
De spelade runt fint i laget men kom inte riktigt till avslut. Andra halvan av första halvleken tappade vi positionerna och orkade inte hålla våra platser, vi kom tvåa på bollen och fick jobba onödigt mycket.
Vi var glada att vi inte släppte in något mål i första halvlek och våran eminenta målvakt Karin storspelade.

Andra halvlek kom vi in med ny energi och revangelust men efter 5 min ca lyckades deras snabba och duktiga anfallare få in ett mål och tände oss ännu mer och vi ville ännu mer få till vårat första mål för säsongen. Vi hade spelet men kom inte fram förrän efter ca 30 min när vi har en frispark på mitten av planen, Maja slår den till Hanna som lägger en snygg pass till Alva som får in den i mål!
Första målet i damlagströjan för Alva, Kul!
Vi fortsätter att ha speelet och efter ytterligare 10 min har Sara chansen, Nellie spelar fram Maja som snyggt får in ett inlägg och Sara klipper till direkt. Vi leder nu med 2-1. Tyvärr är deras snabba anfallare framme igen och får in ett kvitteringsmål vid en kontring där Karin i mål är chanslös då det är ett väldigt fint skott i krysset.

2-2 får vi vara nöjda med i premiären och bygger vidare på det, tidvis hittar vi varann väldigt bra från Backlinjen och uppåt, roligt också att vi försöker spela oss ur situationer oftare istället för att bara slå ifrån oss.
Mycket publik hade också letat sig ut till Tidstrandsvallen och peppade lagen.

Fotboll Dam (Div 4), 19/05 10:13
Pojkar 07/09, 9 mot 9 (div 3), 14/05 15:19