Bjursås Idrottsklubb
Skidor
Vildmarksloppet

Vildmarksloppet 14 september 2024

Vildmarksloppet har flera sträckor att välja mellan

32 km - Vilmarksleden runt!

15 km - Halva vildmarksleden, med start vid Flymyrskojan.

7,5 km - En fjärdedel av vildmarksleden, med start vid Knubbkorset.

3 km - I skogen vid slalombacken. (För barn)

1,5 km - I skogen vid slalombacken. (För barn)

Klicka här för anmälan till något av loppen.

Nyhet 2024 - stafett.

Bansträckningen är den samma som 32 km och delas i 4 sträckor. Sträckorna är mellan ca 9 och 7,5 km.

Stafett

START

Kl. 09.30. Startplats vid 4-stolsliften, Bjursås Berg och Sjö. 5 min gångväg från Bjursås Camping/målområdet/badplatsen.

KLASSER
Stafetten är ej indelad i klasser. Varje sträcka är ca 7,5 till ca 9 km med 3 fasta växlingskontroller: Sörskog, Flymyrskojan och Knubbkorset.

Samla ihop ett lag på minst 2 och max 4 deltagare. Rekommenderad ålder från 11 år. Laget väljer själva vid vilka växlingskontroller ni byter.
Deltagare ansvarar själva för att ta sig till och från kontrollerna. Ingen buss erbjuds.

Alla kommer kunna följa sina lagmedlemmar och medtävlande live under hela loppet (där mobiltäckning finns). Ej återlämnad GPS-puck debiteras med 2000kr.

1500kr/lag.
4 veckor innan tävling kommer antal deltagare att begränsas, anmäl innan för att säkra lagets plats.

Klicka här för anmälan.

BANAN
Vildmarksloppet, stafett, följer nästan hela Vildmarksleden. Loppet börjar med en stigning upp i slalombacken vid Bjursås Skicenter innan den ansluter till Vildmarksleden i Kingelbo. Tävlingen går mestadels på stigar men några avsnitt på grusväg förekommer också. Terrängen är blandad genom skog, över myr och med några brant upp- och nedförslut.

32 km

KLASSER
H/D 32 km (herrar och damer, rekommenderad ålder från 16 år)

PRIS OCH ANMÄLAN
550 kr. Direktanmälan vid startplatsen senast 30 minuter innan start.

Två veckor innan tävlingen höjs avgiften med 200 kr.

BANAN
Vildmarksloppet 32 km följer nästan hela Vildmarksleden. Loppet börjar med en stigning upp i slalombacken vid Bjursås Skicenter innan den ansluter till Vildmarksleden i Kingelbo. Tävlingen går mestadels på stigar men några avsnitt på grusväg förekommer också. Terrängen är blandad genom skog, över myr och med några brant upp- och nedförslut.

15 km

START
Kl. 10.00. Startplats Flymyrskojan. Vid anmälan kan du boka bussplats från målområdet.

KLASSER
H/D 15 km (herrar och damer, ingen åldersgräns)

PRIS OCH ANMÄLAN
450 kr. Direktanmälan vid startplatsen senast 30 minuter innan start.

Två veckor innan tävlingen höjs avgiften med 200 kr. Bussplats kommer ej kunna erbjudas vid sen

BANAN
Vildmarksloppet 15 km följer den sista halvan av 32 km.  Banan går mestadels på stigar men några avsnitt på grusväg förekommer också. Terrängen är blandad genom skog, över myr och med några brant upp- och nedförslut.

Klicka på bilderna för att förstora karta över bansträckning och höjdprofil.

7,5 km

START
Kl. 10.00. Startplats vid Knubbkorset. Vid anmälan kan du boka bussplats från målområdet.

KLASSER
H/D 7 km (herrar och damer, ingen åldersgräns)

PRIS OCH ANMÄLAN
350 kr. Direktanmälan vid startplatsen senast 30 minuter innan start.

Två veckor innan  tävlingen höjs priset med 200 kr. Bussplats kommer ej kunna erbjudas vid sen

3 km

STARTKl. 14.00. Vid 4-stolsliften, Bjursås Berg och Sjö, 5 min gångväg från Bjursås Camping/målområdet

KLASSERFlick/pojkklass

ANMÄLANDirektanmälan i informationstältet mellan kl 8:00 och 12.30 på tävlingsdagen.

STARTAVGIFT50 kr

1,5 km

STARTKl. 13.30. Vid 4-stolsliften, Bjursås Berg och Sjö, 5 min gångväg från Bjursås Camping/målområdet

KLASSERFlick/pojkklass