SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjursås Idrottsklubb
Skidor
Alpinsektionens verksamhet

Vår verksamhet är till för er som vill träna och tävla inom den alpina sporten. Vårt huvudmål är att vi skall ha roligt, främja hälsa och social gemenskap. I alpin sektionen skall alla som vill få chansen att utvecklas efter egen förmåga – naturligtvis utifrån de resurser vi har. Vår verksamhet bygger på frivilliga krafter och att alla hjälper till efter förmåga.

 

Vi erbjuder träning, både i hemmabacken och på barmark, läger i olika former och tävlingsverksamhet.

När ni kommer som nybörjare till oss är kravet att du skall kunna åka knapplift själv, eller med en förälder, och att du klarar att åka nerför teknikbacken. Vi har flera olika träningsgrupper.

 

Målsättningen med vår träning är också att våra ungdomar skall kunna delta i olika tävlingar och lyckas bra med det. Många barn provar på tävlingsformen första gången genom att delta i Södra Dalarna Cupen – en serie tävlingar för alla upp till 15 års ålder. Tävlingen är storslalom och går på olika ställen i och i närheten av Bjursås.

 

Efter Södra Dalarna Cup går många ungdomar vidare och tävlar i distriktstävlingar runt om i Dalarna. Här finns olika klasser från 10 års ålder upp till 15 år. Många försöker kvalificera sig till Lilla Världscupen, en finaltävling mot våra granndistrikt. I  åldern 14-15 år har man för första gången möjlighet att åka ungdoms-SM om man är duktig.

 

När man lämnat ungdomsåren blir man fr om 16 års ålder junior. En del ungdomar söker sig då till skidgymnasium runt om i landet. Fr om 20 års ålder är man senior.

 

I klubben ordnar vi läger och tävlingar. Som förälder har du då chansen att vara med och engagera dig i vår verksamhet. Det finns alltid utrymme för den som vill hjälpa till. Och vår målsättning är att våra ungdomar skall ha en meningsfull fritid!

 

Vill du börja träna med Bjursås IK Alpin. Anmäl dig här

 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer