SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjursås Idrottsklubb
Fotboll
laget från vinsten mot Svärdsjö Säsongen 2021

Välkommen till Bjursås IK damlag!
Vi är ett glatt gäng som älskar att spela rolig fotboll ihop, vi spelar just nu i div 4 norra serien.  Våran målsättning för i år är att träna ihop så vi får en bra grund och bra spelförståelse och få till lite bättre resultat än förra året och få med oss fler poäng.
De matcher vi hade stolpe ut förra året tänkte vi skulle bli stolpe in i år.
Vill ni komma och prova spela med oss eller komma och heja på oss så är det bara att titta in i kalendern för att se var vi tränar och när vi har matcherna när säsongen börjar.
Våran trupp består av många yngre förmågor med mycket spring till rutinerade spelare även de med mycket spring, kolla in truppen för att se hela vårt riktigt sköna gäng!
Vill ni nå oss tränare kolla in på kontakt och vill ni bara se lite från våra säsonger kolla in på bilder.

Referat: Bjursås IK - Leksands IF FK Dam
Försvar, kontring, punktmarkering och laganda!
2022-05-19 10:13

Första riktiga hemmamatchen på våran hemmaplan Bjurliden mot ett starkt Leksand.
Vi hade en plan innan matchen och den följde vi nästan till punkt och pricka.
Flera av de centrala spelarna var borta dagen till ära och de yngre hjältarna i laget steppade upp och kände sig nervösa men peppade att vara med och jobba för varann. Man kände nervositeten och fokuseringen i hela laget då vi visste att vi hade en hård match framför oss aldeles innan match.


Vi jobbade för varann och trots en förlust med 0-4 så är vi nöjda. Kanske låter konstigt men vi insåg att denna match blir svår och vi satsade på försvaret och sen kontringar samt en klassisk punktmarkering av Lindh och Nellie på Leksands målfarliga anfallare.
Den planen var spot on och neutraliserade henne men några välplacerade långskott utifrån som Karin omöjligt kunde nå och en hörna som Karin räddade i första läget men slank ändå in till slut. Ett bra försvarsspel av hela laget, tack för att ni jobbar för varann. 


Även om vi kanske var upp på Leksands planhava få gånger så försökte vi få till kontringar från såväl vår mittback Maja som mittmittarna Ia och Sara till våra löpare på kanterna samt självklart våra anfallare som låg och fiskade och väntade.

 

Ett betyg som måste betyda att man sprungit mycket måste ändå vara att Ellen M våran evighetsmasikn fick kramp i slutet. Klara som var skadad dagen till ära och var med oss på sidan sa lite talande: - Va, nä hon måste vara skadad, Ellen får ju aldrig kramp! :)

 

Vi är om än mer laddade infor nästa kamp nästa onsdag, ny match nya möjligheter!

Referat: Mockfjärds BK - Bjursås IK
2022-05-12 14:41
Mockfjärd-BIKförlust med 5-1 tyvärr, men en inblick i avbytarbåsets underbara värld i solen efter regn, med bananätning och samtal.

Vi tog oss på onsdagskvällen till Mockfjärd för säsongens andra seriematch.
Vi förväntade oss en hård match då matcherna mot dem oftast är fysiska och så blev även denna.
Vi spelade vårt fina passningsspel i början och lät bollen göra arbetet, nya positioner hela tiden och vi lyckades efter fint spel ta ledningen genom Majas fina vänsterfot som tog oss till ledningen med 0-1, Majas första mål i bjurströjan, KUL!
Vi fortsatte ett tag till att hålla i rullningen på bollen.
I slutat av första fick de dock till ett skott utifrån som ville över Karin i mål och 1-1 var ett faktum. Vi blev såklart besvikna och kände att det var lite orättvist men skulle bita ihop ändå och fortsätta men tyvärr i sista minuten slank även 2-1 målet in.
I halvtid sa vi dock att vi tyckte inte spelet var så fult med dragningar i armar och armbågar i magar som tjejerna varit vana vid (och säkert även delat ut själva också) men det blev ändring i andra.
I andra halvlek tappade vi vårt fina spel och jagade mest positioner.
När vi hade chanser och sprang förbi dem som t ex Nellie gjorde flera gånger på kanten så använde de dock mycket armar för att få stopp på oss och vår frustration tog över mycket i spelet. Jag skall inte säga att vi spelar prickfritt och snällt alla gånger heller, meeeeen. De lyckades få in 3 till mål och siffrorna slutade 5-1 tyvärr, men vi är laddade att ta revansch på hemmaplan i höst.
Även om frustrationen var stor alldeles efter lät vi det inte ta över och väl i omklädningsrummet kom vi ju på att vi ändå måste fira att det var chokladbollens dag så då slängde vi ledare fram det medköpta paketet av chokladbollar och alla hjälpte till att mumsa på dem.

Nya tag nästa vecka igen!

Referat: Bjursås IK - Falu BS FK Dam
2022-05-05 22:06

Tjejerna styrde spelet första halvan av första halvlek efter de obligatoriska första 5 minuterna där man är lite skakig och känner på varann.
De spelade runt fint i laget men kom inte riktigt till avslut. Andra halvan av första halvleken tappade vi positionerna och orkade inte hålla våra platser, vi kom tvåa på bollen och fick jobba onödigt mycket.
Vi var glada att vi inte släppte in något mål i första halvlek och våran eminenta målvakt Karin storspelade.

 

Andra halvlek kom vi in med ny energi och revangelust men efter 5 min ca lyckades deras snabba och duktiga anfallare få in ett mål och tände oss ännu mer och vi ville ännu mer få till vårat första mål för säsongen. Vi hade spelet men kom inte fram förrän efter ca 30 min när vi har en frispark på mitten av planen, Maja slår den till Hanna som lägger en snygg pass till Alva som får in den i mål!
Första målet i damlagströjan för Alva, Kul!
Vi fortsätter att ha speelet och efter ytterligare 10 min har Sara chansen, Nellie spelar fram Maja som snyggt får in ett inlägg och Sara klipper till direkt. Vi leder nu med 2-1. Tyvärr är deras snabba anfallare framme igen och får in ett kvitteringsmål vid en kontring där Karin i mål är chanslös då det är ett väldigt fint skott i krysset.

2-2 får vi vara nöjda med i premiären och bygger vidare på det, tidvis hittar vi varann väldigt bra från Backlinjen och uppåt, roligt också att vi försöker spela oss ur situationer oftare istället för att bara slå ifrån oss.
Mycket publik hade också letat sig ut till Tidstrandsvallen och peppade lagen.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll, 10/03 15:06 
Fotboll, 10/03 14:16 
Fotboll, 10/03 11:28 
Nyheter från föreningen
Hem, 12/05 19:19 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer