Hoppa till sidans innehåll

Gymnastik 2019


Verksamhetsberättelse för 2019 

 

 

Verksamhet 

Gymnastiksektionen har en bred verksamhet, från grundträning av små barn till träning på tävlingsnivå inom truppgymnastik, samt motionsverksamhet för ungdom och vuxna.Under 2019 har vi sysselsatt ca 150 motionärer och 180 barn- och ungdomsgymnaster varje vecka. 

 

Barngrupper 

Vi har under året haft följande barngrupper; Babblarna (1-3 år), Knattarna (4-5 år), Milli (6-7 år), Micro (6-7 år, förberedande tävlingsgrupp) och Mini (8 år, förberedande tävlingsgrupp). Dessa grupper har träffats en gång i veckan under året för att på ett lekfullt sätt träna fram gymnastiska färdigheter.  

 

Trupptävlingsgrupper 

Våra tävlingsgrupper har under 2019 varit Midi, Sjuan och Trupp 1 som är indelade i Femman och Sexan. Trupp1 har tränat tre gånger i veckan, varav en gång i specialhallen på Lugnet. Midi och Sjuan har tränat två tillfällen i veckan plus några träningar i lugnets specialhall. Dessa grupper har också tävlat – se nedan. 

 

Tävlingar 

Under vårterminen åkte Trupp1 till Göteborg och tävlade i Riksfemman. Gymnaster och ledare är mycket nöjda med resultatet och gymnasterna presterade helt som förväntat.  

 

Bjursåscupen arrangerades som vanligt på vårterminen i Bjursås. Tävlingsgrupper och förberedande tävlingsgrupper från Bjursås deltog. Gästande lag kom från Borlänge, Falun, Hedemora, Sandvikenoch Gävle. Denna tävling blev större än vanligt, då Sandviken med kort varsel ställde in en tävling på samma datum.   

 

Vi anordnade även en Vänskapscup med Borlänge GK, med en tävling i Bjursås och en i Borlänge. Det var en rolig tävling med “tyckarbedömning”, där även våra minsta gymnaster fick träna på att tävla.  

 

I oktober tävlade samtliga tävlingsgrupper i Uppsvenska mästerskapen i Falun. Det var en stor tävling, uppdelad på för-och eftermiddag, med lag från hela regionen. Alla lag var nöjda med tävlingen.  

 

Hela Trupp1 tävlade med två lag i repektive klasser, i Gävleborgsjakten i Hudiksvall. Femman kom på en fin andraplacering tätt efter ettan och Sexan gjorde även deen bra insats, men utan att komma på pallen.  

 

Övriga aktiviteter 

Sommarläger i augusti. 

Vårt prova-på-läger för barn från 6 år lockade ca 20 barn i 3 dagar under vecka 33. Tävlingsgymnasterna hade egna 3-timmarsläger på eftermiddagarna denna vecka. 

 

Uppvisningar 

En våruppvisning arrangerades i maj, vilken också var första gången många av gymnasterna var med på en uppvisning. Denna uppvisning var avslutning på vårterminen för våra yngsta gymnaster.  

2019 års juluppvisning hade temat ”OS” och blev återigen mycket uppskattad. Våra minsta gymnaster avslutade höstterminen i samband med uppvisningen.  

 

Gymmix 

Under året har vi bedrivit Core, Hurtgympa, Torsdagsträning, Cirkelfys, Stavgång, Yoga (höstterminen) och Mjukgympa för seniorer.   

 

Ledare 

Vi har under året haft 19 huvudledare och 9 hjälpledare inom barn- och ungdomsgymnastikenoch 7 gymmixledare 

Vi började det nya året som vanligt med kickoff och paketspel för samtliga ledare och hjälpledare.  

Vårterminen avslutades för alla utbildade ledare direkt efter våruppvisningen. Vi gick till BIK-lokalen och körde ett yogapass med vår nyutbildade yogaledare innan vi åt en sommarbuffe. Hjälpledarna avtackade efter sommarlägret medYoumpoch mat.  

Gymmixledarnaavslutade med picknick på Hanses Hällar.  

Alla ledare och hjälpledare tackades på julavslutningen med julklapp. 

 

Ledarutbildningar 

*Yogautbildning. Flera helger löpande under vårterminen i Stockholm 

Linda Roos Engholm 

 

*Internutbildning i passningsteknik och samverkan mellan grupper och ledare. Tre tillfällen under vårterminen där samtliga ledare deltog och passade alla gymnaster i olika moment. Gymnaster från Midi, Sjuan och Trupp1 deltog som demogymnaster.  

 

*Teori steg 1, Falun 19-20 Januari. Johanna Günzel, Sofie Nygren och Emilia Lyck 

 

*Trampett steg 1, Falun 26-27 Januari. Fanny Hases, Hilda Sjörén och Sofia Björk. 

 

*Baskurs, Borlänge 9-10 Februari. Wilma Filipsson och Nellie Haag 

 

*Tumbling steg 1, Gävle 16-17 Februari. Emilia Lyck, Tova Betsén, Hilda Sjörén, Fanny Hases och Sofia Björk.  

 

*Trupp Basic, Falun 24 Mars. Nellie Haag.  

 

Styrelse 

Den fortfarande relativt nyastyrelsen har jobbat ihop sig och det fungerar bra med allas respektive ansvarsområden.  

 

Ekonomi 

Gymnastiksektionen har under hela året 2019 haft en stabil ekonomi.  

Resultatet landade på plussidan, vilket kan förklaras avstörre intäkter än förväntat från träningsavgifter samtbidrag från Rolf Ericson 60-årsfond. Dräkter planerade vi att köpain, men gjorde det inte, då vi inte hittat den rätta. I budgeten hade vi också räknat med två rikstävlingar för trupp1 och en tävling på Gotland för samtliga tävlingsgrupper. Det blev enbart en rikstävling och Gotlandstävlingen blev fulltecknad innan anmälningstiden gått ut och Bjursås hann ej anmäla sig.  

Vissa inköp som planerades för 2019 kommer istället göras 2020. 

 

 

Uppdaterad: 28 MAR 2018 16:08

grasroten_190x150

 

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Bjursås IK
Mårtsbovägen 45
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info