SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjursås Idrottsklubb
Fotboll
Bjursås IK
3 - 2
Gagnefs IF
Bjursås IK3 - 2Gagnefs IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 maj, 15:00
Plats:Tidstrandsvallen
Tävling:
Matchnummer: 030110030
Samling:13:45, Tidstrandsvallen
Trupp:#1 Fredrik Hallblom
#3 Arvid Gunnarsson
#6 Filip Lyck
#7 Rasmus Andersson
#8 Olle Ringi
#10 Oscar Backlund
#11 David Wahlén
#12 Lukas Hag
#14 Max Sundqvist
#19 Björn Wilhelmsson
#22 Gustav Boman
#23 Arvid Sjörén
#34 Andreas Åkerblom
#35 Niklas Roos
Christoffer Åker
Fredd Sundqvist
Kelvin Stitt
Mathias Aspgren
Guds frid över Tidstrandsvallen.
2023-06-04 16:05

Bjursås IK – Gagnef IF

3-2 (0-2)

XL.

Roos

Stitt.  Lyck (K). Wahlén. Bohman. 

 Ringi. Åkerblom. Backlund.

Sjören. Sundkvist. Hag.  

Avbytare.

Åker

Gunnarsson.

Andersson.

Aspergren.

Huvudtränare. Christan Löfstrand.

Assisternade tränare. Fred Sundkvist.

I föredömligt god tid satte jag mig ned i fjolårs lingonriset vid Tidstrandsvallen, i huvudsak för att föra vissa anteckningar från den fjärde omgången av division 5 dalarna.

Enligt tabellen så var dagens match ett toppen mot botten möte. Där gästande Gagnef IF hade, inför denna omgång, hade 6 poäng med två segrar och en förlust medan Bjursås IF hade inkasserat blott en poäng med en oavgjord och två förluster. Jag tittade ut över fotbollsplanen medan de två lagen värmde upp för att försöka se om tabelläget syntes på spelarna. Jag blev förvånad över Bjursås IK. Då de såg väldigt bekymmerslösa och hade samma glädje i sina ögon som barn som för första gången skall få spela match. En som såg ut att må piss däremot var Bjursås IKs huvudtränare Christian Löfstrand.   

Till en början så trodde jag att det var trycket ifrån dem senaste matcherna som fyllde Bjursås tränare med oro, men visade sig att vederbörande var tvungen att iklä sig den gröna skruden, då den talangfulle Nils Bergkvist skadade sig vid uppvärmningen och trots Bjursås IKs, enligt ryktet, klåfingrige och opålitlige massör / sjukvårdare Donga fick nyttja alla sina kunskaper, kunde inte hjälpa Nils till att kunna medverka i denna match.

 Kanske var den avslappnande inställningen till denna match lite väl avslappnad. Då det hade knappt hunnit gå 2 minuter innan Gagnef hade tagit ledningen via en förlupen långboll som visade sig ha en säregen bollbanan som ställde det grönklädda försvaret och vilket i sin tur gav Edvin Mattsson ett friläge som vederbörande förvaltade till svartklädd belåtenhet.

Men därefter så märktes det inte att det var något toppen mot botten lag som duellerade på denna gräsmatta. Genuint är ett ord som sällan uttryckes och än mindre får man se praktiska aktioner som man skulle få skäl nog att kunna nicka gillande och beskriva det som genuint. Hade man varit i sällskap med drygt 70 personer på Tidstrandsvallen och bevittnat Bjursås agerande efter målet så hade man kunnat nickat gillande och sagt ”Helvete vilket genuint arbete de grönklädda gentlemännen gör! ” För så var det. Bjursås vek inte ned sig trots underläget, de arbetade ihop som en stor flock med får över planen och med guds frid i sinnet pressade Gagnef lågt ned på egen planhalva. Men det är genom prövningar genom livet man lär sig och växer som människa, för obegripligt sett till matchbilden så utökande Gagnef sin ledning efter en hörna och efter en retur från Roos som gjorde en fin benparad men de grönklädda lyckades inte rensa undan bollen och Elias Björk kunde göra sig ett namn i domare Björn Anderssons lilla anteckningsbok. Att skriva att Bjursås blev nedslagna utav ett ytterligare skitmål skulle vara klassas som en hädelse utav den grövre skalan. De grönklädda samlade ihop sig och spelande en fantastisk fotboll som genererade många lägen, och samtidigt så spelande de med en vacker intelligens där de utnyttjade Gagnefs obefogade självförtroende de hade fått efter sina mål, och tillät de svartklädda att spela lite, innan de grönklädda for över de likt en grönsvart mardröm och kunde vinna tillbaka bollen. Trots ett spelövertag och lägen som kunde ha gett de grönklädda en ledning med ett par bollar så uteblev målen och någon som såg ut att vara tämligen irriterad utav detta faktum var huvudtränare Christian Löfstrand som snörade på sig sina fotbollskor och bytte in sig själv.

Den omedelbara följden till detta byte var at Gagnefs målvakt Mikael Gråbro att drabbas utav plötsligt vätesbrist och följdes utav smärtsamma krampsammandragningar i sina ben. Efter en medicinsk behandling så kunde matchens återupptas. Bjursås fortsatte att äga matchbilden halvleken ut, men det intensiva spelet såg ut att ta ut sin rätt på bägge lagen och en svagare avslutning spelandes upp på Tidstrandsvallen.

Till andra halvlek så var det ingen ide´ att avnjuta sin medhavda fika i form utav mazariner och kaffe, då Bjursås inledde med att låta sig inspireras utav de stora ligorna, genom att redan på avspark spela ned på Lyck som levererade en långboll upp till Max Sundkvist som kunde slita sig fri med bollen och friställa sig mot Mikael Gråbro som med förnyad kraft i sina ben kunde rädda friläget, och sedan direkt efter så var det Gagnefs tur att slå iväg en lång boll som gav de svartklädda ett friläge som Roos i sin tur kunde parera. Detta var dittills den enda egentliga öppenheten i matchen. Då Bjursås tog tag i matchen igen och ägde stor del utav tiden på Gagnefs planhalva. Gagnef i sin tur såg ut att acceptera detta faktum och gjorde sitt bästa att stänga av centralt framför sig. Vilket ledde till att ytor ute på kanterna uppenbarade sig som de grönklädda tog vara på. Mängder med hörnor och inkast skapade allmän oreda och panik i Gagnefs straffområde. Men det inga visste var att prövningens tid skulle äga rum, och Bjursås chans till poäng skulle bli en oviss historia.

Då Bjursås IKs galjonsfigur Filip Lyck höll på att med god vana att avstyra ett utav de fåtal utav Gagnefs anfalls försök. Det Lyck inte hade räknat med var mullvadarna under Tidstrandsvallen. Då enligt rykten på bygden så hade mästermulvaden, som grävde bort Bjursås IKs segerchanser mot Östansbo i premiären utav division 5,  startat någon form utav kollektiv under Tidstrandsvallen och utan någon form utav vettig arbetsledning så har dessa mullvadar grävt ett häpnadsväckande tunnelsystem som går kors och tvärs under fotbollsplanen. Lyck skulle dock bli varse om mullvadarnas konstnärsmässiga och ostrukturerade arbetsmoral, då Lyck sprang rakt ned i ett hål som gick ett par centimeter rakt ned för att sedan svänga tvärt vänster vilket Lycks fot hamnade i en mardrömslik position och vederbörande förkunnade för samtliga åskådare på Tidstrandsvallen genom att först primalvråla ett vrål av smärta och sedan på ett häpnadsväckande vis hoppa upp en dryg meter upp i luften innan han föll ned i smärtor. Den sladdriga sjukvårdaren och massören Donga tillkallades in på planen. I ett yrväder utav bandage och ispåsar kunde Donga ställa en dyster diagnos att Bjursås galjonsfigur kunde inte fortsätta, och förhoppningsvis så skulle hans lindning och nedkylning förhindra en framtida amputation utav Lycks höger fot.

Oroliga blickar utdelades bland supportrarna medan Lyck haltade av planen. Hur skulle Bjursås IK agera nu utan sin kapten på planen? Det fanns domedagsteorier att det grönklädda skulle ge sig i väg som ett gäng skrämda får utan sin fårherde och att Gagnef skulle på ett mycket orättvis vis utnyttja detta till sin fördel.  Men i blickarna hos Bjursås IK fanns ingenting annat än en beslutsamhet, att för sin fallna kapten så skulle de tillsammans gå för seger.  Med minnet utav sin kapten i sinnet så spelade de grönklädda med en förnyad styrka  och utdelningen lät inte vänta på sig. Framspelad utav Oscar Backlund så kunde Andreas Åkerblom dunka in reduceringen och ett primalvrål utav glädje ekande över hela Sågmyrabygden.

De grönklädda fortsatte med en ursinnig beslutsamhet att gå framåt i sitt sökande efter en kvittering, och detta medgav att Gagnef gavs möjlighet till att gå på kontringar. För att vinna matcher så krävs det aktivitet från sidlinjen. I och med huvudtränaren hade bytt in sig själv i första halvlek så var det upp till assisterande tränare, Fred Sundkvist, att leda sitt grönklädda lag till poäng. Fred Sundkvist beordrade Bjursås massör att han skulle använda hela sin medicinska kunskapsbank för att göra Rasmus Andersson ( som spenderade pingsthelgen med att träna fasta situationer tillsammans med Fred Sundkvist, Lukas Hag och Max Eidet nere i Linköping, ett träningsläger som hade givit mycket positiva effekter på Rasmus Andersson men i den sista fysövningen som var tåhävningar med Lukas Hag på ryggen hann Rasmus Andersson göra 100 stycken hävningar innan hans lilltå hamnade i ett ortopediskt mardrömsläge som resulterade i att Andersson bröt sin lilltå) redo för spel. Donga använde hela sin medicinska expertis och en tygtejpsrulle och kunde skicka in Rasmus Andersson för spel. Mitt i den gröna anstormningen så var Gagnef fräcka att få tag i bollen och kunde driva upp sitt lag för ovanlighetens skull, och kunde stätta stopp för Bjursås drömmar om poäng, men Roos såg till att den drömmen levde vidare tack vare en mycket fin friläges räddning. Kort efter så visade Oscar Backlund att en utav hans favoritsysslor på en fotbollsplan är att springa som en tok och pressa bollhållare, och gör man saker utav glädje så ger det också frukt. Vilket detta gjorde. Oscar fick tag i bollen och kunde sedan dribbla sig genom det hårt ansatta Gagnef försvaret som med trötta ben och sinnen lät sig förföras utav Oscars finter och tillät honom att ta sig in i straffområdet och spela fram till Åkerblom som skänkte lycka till alla sina kompisar på planen och supportrarna vid  lingonriset genom att dunka in 2-2. Ett ännu högre jubel hördes genom Sågmyra, och likt Jesus Kristus uppenbarade sig vid avbytarbåset där Bjursås lagkapten låg och vred sig i plågor och yrande om gamla fotbollsminnen, hoppade Lyck upp likt och lät sin glädje beröra samtliga på Tidstrandsvallen. Drömmen om en poäng förvandlades till en befogad realitet om att gå för seger, och de grönklädda forcerade ännu mera för att inkassera säsongens första seger.

Och fram klev den självinbytta tränaren Christian Löfstrand fram.

Via ett uppspel ifrån den talangfulle Gustav Bohman så vandrade Christan fram på höger kanten och drev in i planen så att bollen hamnade på en fin plätt utav gräs och avlossade sedan ett skott som gick precis under ribban och kunde ge Bjursås IK den ledning som de hade förtjänat hela matchen. Vilt jubel utlöstes och kort efter avspark så lade sig Bjursås lågt ned i försvar och kunde i godan ro kontrollera sin ledning så att den blev till seger.

Vid Pennan.  

Svenska Kyrkans första sekreterare.


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/9 15:00
1 - 0  
Sön 10/9 15:00
5 - 2  
Sön 3/9 15:00
3 - 1  
Sön 27/8 15:00
2 - 2  
Sön 20/8 15:00
1 - 1  
Sön 13/8 15:00
8 - 1  
 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer