SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjursås Idrottsklubb
Fotboll
Bjursås IK
0 - 0
Östansbo IS A
Bjursås IK0 - 0Östansbo IS A

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 maj, 15:00
Plats:Tidstrandsvallen
Tävling:
Matchnummer: 030110011
Samling:13:45, Tidstrandsvallen(Sågmyra)
Aktivitetsinfo: Seriepremiär
Ett kapat referat.
2023-05-16 17:02

Bjursås – Östansbo IS.

 

0 – 0 ( 0 – 0 )

 

XL

 

Åker.

K. Stitt. F. Lyck (K). E. Sjögren. G. Bohman.

D. Wahlén. O. Ringi. R. Andersson.

E. Sjören. D. Hermansson. A. Åkerblom.

Avbytare.

Roos (MV)

A. Gunnarsson.

C. Halfvarsson.

M. Aspgren.

M. Berglund.

Även fast jag inte anser att det är nödvändigt att delge er läsare information rörande mig själv, så inser jag att en presentation är högst nödvändig. Mitt namn är Sten Skog, och jag har blivit anställd utav FK i uppdrag att följa Bjursås IKs matcher denna säsong. Att jag har blivit ålagd att referera detta lag i division 5 Dalarna är på grund utav en drös oseriösa, sladdriga, mytomaner som har under de 3 senaste säsongerna har spridit texter rörande detta fotbollslag som direkt skadar den journalistiska trovärdigheten. Jag har därav tagit på mig uppdraget att på ett mycket sakligt, analytiskt och kortfattat vis referera Bjursås IKs matcher denna säsong.

 

En säsong som tog sin början ute på Tidstrandsvallen i Sågmyra, där Bjursås IK tog emot Östansbo IS.

Östansbo IS inledde matchens bäst. Där Östansbo kunde ta sig fram uppåt i planen med en enkelhet som möjligtvis beror på ett Bjursås IK som har genomgått en rad förändringar, både spelidé och

tränarkonstellation.

Trots att Östansbo IS var det spelförande laget så saknades det skärpa i den sista tredjedelen och därav så saknades de riktigt vassa lägena för ÖIS.

Bjursås IK började att…Hm, detta var konstigt.

 

Nu kommer Bjursås IKs massör. Han frågar mig om jag vill följa med honom och läsa in Bjursås IKs statistik ifrån deras vårsäsongen på tidstrandsvallen, som dateras ända från 2010.

Dessa dokument ska, enligt Bjursås IKs massör, finnas inne i Sågmyras gymnastik sal.

Med tanke på mitt åtagande, att skriva referat byggda på sanning och statistik, så väljer jag att följa med denna massör för att studera dessa dokument. Vederbörande försäkrar även mig att min datamaskin är i tryggt förvar och ingenting dumt kommer att äga rum.  

 

Äntligen försvann den där gråa typen! Jag tar tillfället i akt, att medan Sten Skog spenderar en hel fotbollsmatch med att leta tillsammans med Bjursås IKs massör efter dokument som inte finns, att åta mig att skriva ett referat om Bjursås IKs säsongspremiär mot Östansbo IS.

 

Efter en inledning där Östansbo, med sitt intetsägande blåa matchställ, var starkast så började de grönvita gentlemännen att etablera lägen på alla möjliga tänkbara sätt och Bjursås IKs offensiva anda lade sig tung, likt ett obehagligt minne hos gästerna från Ludvika och över matchbilden.

Edvin Sjögren fick visa prov på sin försäsongsträning, där de andra grönvita spelarna fick sparka boll så fick Edvin Sjögren, enligt toppsäkra källor, stå ute i den bittra vintern och med en otymplig medicinboll som enda sällskap stå och träna inkast. Denna fruktansvärda försäsong visade sig bära frukt, då Bjursås skapade en hel del farliga lägen efter att Edvin hanterade sina händer på den Adidasbeklädda fotbollen. Men trots en hel del fina lägen så skulle det hetaste läget komma via regelvidrigheter i blåklätt straffområde. Efter en frispark som med bedårande fötter levererades utav Bjursås lagkapten Filip Lyck, så damp bollen ned i Östansbo straffområde där vild panik bröt ut hos dem blåklädda, där dem försökte med alla kroppens delar att få bort bollen, men bollen ville aldrig lämna ÖIS straffområde, utan hamnade framför fötterna hos, en icke identifierbar Bjursåsspelare. Där och då så verkade den enda rimliga lösningen vara att hoppas att domaren skulle titta på längdhoppsgropen bakom ÖIS mål och sparka ned den bollägande grönvita spelaren. Det visade sig dock att domaren var föga intresserad utav längdhoppsgropen utan noterade det regelvidriga som hade ägt rum framför hans ögon och blåste straff.

 

Ett sus gick genom publiken när den elegante David Wahlén klev fram och placerade bollen på straffpunkten. Hela Tidsrandsvallen räknade med att det skulle stå 1-0 till de grönklädda, då det visade sig under försäsongen att David Wahlén visat sig vara en alldeles ypperlig straffskytt.  Då han är 100 procentig i alla straffar han har slagit, visserligen så har han bara slagit en straff mot Ulfshyttan men den var så pass bra så att den var värd 10 mentala straffsparksmål. David dundrade fram mot bollen och lyckades med sin charmerande blick lura ned ÖIS målvakt Felix Wärme  och…Det David Wahlén inte hade räknat med var, att ungefär 5 meter under honom så satt en nöjd mullvad som spenderat hela förmiddagen med att gräva en tunnel som gick lodrätt från straffpunkten ned till vederbörandes mullvad lya. Mullvadens imponerande underjordiska arbete resulterade i att David lyckades sjunka ned med stödjebenet och duffade till bollen som rullade fram till målvakten som kunde ta hand om bollen utan några större betänkligheter.

 

De grönvita förbannade dock inte de pälsbeklädda tunnelarbetarna utan tuggade på i samma offensiva anda där fler och fler lägen uppenbarade sig, där den hårfagre Dennis Hermansson var en stolpträff ifrån att skriva in sig i målprotokollet efter ytterligare ett inkast utav Edvin Sjögren.

ÖIS egentliga farlighet under denna halvlek var efter en omställning, där de satte bollen på djupet, där Edvin fick visa sina talanger på att springa fort hemåt och duellera mot den bollförande ÖIS anfallen, och lika elegant som ett dansande par, så störde Edvin ÖIS anfallaren tillräckligt så att Åker kunde komma ut och använda sina långa ben och kunde göra en fin benparad.

Mirakulöst nog så stod det 0-0 i halvtid men publiken var rörande överens på Tidstrandsvallen att detta var en match som Bjursås skulle gå segrande ur. Nu är jag inte beredd att gå i god för mina ord, men det känns som att en del hårda ord delades ut i Östansbos omklädningsrum i halvtid, då när andra halvlek blåstes igång så var det Östansbo som såg ut inledde starkast och det offensiva dominans som de grönklädda visat i första halvlek kändes som att den hade nått sin topp och under den andra halvleken så var matchen mer öppen åt båda håll. Bjursås IK började mer och mer ju längre matchen gick mot sitt slut etablera mer och mer närvaro på blåvit planhalva och publiken på Tidstrandsvallen kunde nästan höra en Gambiansk segersång ifrån Bjursås omklädningsrum. Det öppna spelet hade tagit ut sin rätt på det blåklädda laget som inte i överhuvudtaget tog sig fram till några farligheter, utan tvingades att ställa upp en försvarsmur mot den grönklädda anstormningen mot seger. Lägena duggade tätt för de grönklädda. Filip Lyck via en frispark på Östansbos planhalva, spelade fram till Kelvin som dundrade ned mot Östansbos straffområde och spelade fram till David Wahlén dundrade på ett skott, som Felix Wärme fick påminna sig om tidigare målvaktslektioner och kunde omfamna bollen i en klassisk skopa. Kanske så stärktes Felix utav sina ungdomsminnen som fotbollsmålvakt, då han blev helt överjävlig i målet för grönvit del. Trots inlägg, skott och hörnor lyckades Felix hålla sin nolla intakt.

 

Calle Halvarsson uppenbarade sig under denna match. En spelare som har fått dispens från tränarkollegorna Christan Löfstrand och Fred Sundkvist att istället för att sparka boll under försäsongen så fick han istället utsätta sig för helvetets alla plågor på skidor istället för att komma i bra fysisk form till fotbollssäsongen. Även han provade att överlista Felix i Östansbos mål, att genom på sin höger position försöka lura honom genom att tillsynes så ett inlägg men istället så sköt Calle ett skott mot främre stolpen som såg ut att segla in, men Felix i målet kunde även syna Calles list.

Hur mycket mer kunde Felix stå emot?

Jo, en hel del visade det sig, då när domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen så stod det 0-0 och en premiär där det kändes som att Östansbo hade vunnit en poäng och att Bjursås IK hade förlorat två var över.

 

Nu lär jag fara iväg med ilfart härifrån, då jag noterar att Sten Skog har synat min och den klåfingriga massörens bluff om siffermässiga dokument om Bjursås IKs resultat ifrån Tidstrandsvallen genom åren.

 

Vid pennan.

 

Anonym frilansande skribent. 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 19/6 19:00
1 - 1  
Ons 12/6 19:00
3 - 0  
Sön 9/6 15:00
3 - 2  
Sön 2/6 15:00
4 - 2  
Ons 22/5 19:00
1 - 0  
Sön 19/5 15:00
3 - 1  
 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer