SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjursås Idrottsklubb
Fotboll
Bjursås IK
1 - 1
Ludvika FK U
Bjursås IK1 - 1Ludvika FK U

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 14 augusti, 15:00
Plats:Bjurliden, 11 manna planen
Tävling:
Matchnummer: 030110090
Samling:13:45, Bjurliden
Trupp:#6 Filip Lyck
#7 Rasmus Andersson
#8 Olle Ringi
#10 Christian Löfstrand
#11 David Wahlén
#12 Lukas Hag
#14 Max Sundqvist
#16 Ove Skarpnes
#23 Arvid Sjörén
#30 Wille Strand
#34 Andreas Åkerblom
#35 Niklas Roos
#36 Max Wredelius
Calle Halfvarsson
Den oväntat positiva effekten utav en dåligt gjord Yerma Mate.
2022-08-17 09:20

Bjursås IK - Ludvika FK U. 

1-1 (0-0)

1-1. Rasmus Andersson. 

Roos.

Lukas Hag. David Wahlén. Filip Lyck. Christian Löfstrand.

Ove Skarpnes. Olle Ringi. Anderas Åkerblom. Arvid Sjörén. 

Max Sundqvist. Rasmus Andersson.

Avbytare.

Wille Strand.

Max Wredelius.

Calle Halvarsson.

Efter att ha befunnit sig som bifigurer i en obskyr pjäs, där hybrisens fall aldrig ägde rum, i Åvallen tidigare i veckan så var det match på Bjurliden. Ludvika FK U stod för motståndet, och efter en tung förlust, som tillskrevs till en grönvit seger efter att förbundet granskade Ludvikas trupp och noterat en icke registrerad spelare, i vårmötet så var känslan att ingenting annat än seger var godtagbart för grönvitt håll. Till en början så kändes det som att denna match skulle bli en oförskämt lätt historia, då Ludvika FK U lyste med sin frånvaro och mentala grubblerier uppstod hos de grönklädda och funderade om de skulle få sparka någon boll idag. Vilket de också skulle få göra, då med 30 minuter till matchstart så dök Ludvika upp och förberedde sig för match denna varma sensommardag. 

 

Bjursås inledde matchen med att genast få fram ett par längre bollar över Ludvikas backlinje. Ett kollektiv orosmoln uppstod dock tidigt i matchen, då de grönklädda blev varse över hur överjäkligt snabba delar utav Ludvikas backlinje var. Det stod snabbt klart att det skulle krävas andra metoder för att komma fram till konkreta målchanser i denna match. Genom att utnyttja Bjurlidens fina gräsmatta, så tog sig de grönklädda framåt i banan genom att broderligt fördela bollen till varandra. Ett par meter utanför Ludvikas straffområde så fick Rasmus tag i bollen och fick för ett ögonblick lugn och ro och kunde se över sina alternativ. Efter en kort överläggning med sig själv så ansåg Rasmus att slå en briljant genomskärare till Max Sundqvist var det mest gynnsamma alternativet till sina grönvita kompisar. Sagt och gjort, bollen spelades fram till Max som efter viss möda tog sig ifrån sina motståndare och stod öga mot öga med Mohamed Osman Mohmoud. Tyvärr fick Max inte riktigt till avslutet och jakten efter ett ledningsmål fortsatte.

 

Den tryckande värmen visade ingen nåd för respektive lag eller publik. Med stånk och stön så fortsatte Bjursås IK jakten på ett ledningsmål. En jakt som Bjursås hade goda förutsättningar inför. Då det framgick tydligt i matchen att Ludvika verkade älska att spela någon form utav offensiv fotboll men fann det defensiva arbetet plågsamt tråkigt. Resultatet utav detta blev att Bjursås kunde finna luckor att spela upp på och ta sig upp på offensiv planhalva. Med en ängels tålamod drillande Bjursås IK på, där deras tålamod testades med uppenbarelsen över att denna match visade tendens till att bli en ful historia, där tröjdragningar, sena tacklingar och diskussioner med rättskiparen förekom allt frekvent. Men Bjursås fann sina lägen, Christian Löfstrand visade sin närvaro på vänsterkanten, och noterade högt upp och långt bort Lukas hag. Christian krossade bollen över till Lukas som omfamnade bollen likt han tog emot någonting mycket gulligt, och spelade bollen in till Arvid Sjörén som hade letat sig in ifrån sin kant och levererade ett skott som målvakten i Ludvika kunde efter viss möda omfamna.

 

Ju närmare halvlekens slut så var det mer eller mindre chanser enbart mot ett mål. Ett långt inkast från Christan nådde fram till David Wahlén som med största glädje fick tag i bollen och sköt ett skott som tyvärr inte nådde den fart och kraft som David önskade. Ytterligare ett inkast högt upp på offensiv planhalva, så fick Ove tag i bollen och spelade igenom det gulklädda försvaret till Rasmus Andersson som kastade sig fram och fick en tå på bollen, som på det mest grymma och retsamma vis rullade alldeles bredvid målet. Ludvika kom upp med sitt lag genom via en omställning och lyckades under en period etablera ett tyngre spel på grönvit planhalva. Vilket resulterade i en mycket diffus frispark, där det var oklarheter om vad som egentligen hände uppstod, men domaren verkade säker på sin sak och Ludvika hade ett mycket gynnsamt läge att sätta käppar i hjulen för de grönklädda, men Roos i målet stod för en mycket fin räddning.

 

Det var Bjursås som skulle få det sista läget innan halvtidspausen. Ytterligare ett inkast och Christian dundrade in med bollen i straffområdet och efter en gulklädd kalabalik så fick Olle Ringi tag i bollen och hela Bjurliden ställde sig upp och såg framför sig hur Olle skulle dunka in 1-0 med en stenhård boll upp i nättaket. Tyvärr så förvandlade måljublet till en besviken suck då bollen gick över istället för att på ett mycket läckert vis beröra de vita täta nätmaskorna.

 

Som via ett under så stod det 0-0 i halvtid och men jag hade ändå en tro på att Bjursås skulle lösa detta tidigt i andra halvlek och denna eftermiddag skulle bli en trivsam grönvit historia.

Tyvärr så utvecklade sig andra halvlek till någonting helt annat än en trivsam historia.

 

Matchen utvecklade sig till en irriterad historia, där tröjdragningar, sena tacklingar, inte allt för trevliga meningsutbyten med motståndare, diffusa domslut, hackade sönder matchen helt och hållet. Matchen blev en alltmer öppen historia, där Bjursås änglalika spelmässiga tålamod kondenserade bort i värmen och irritationen och försökte finna längre bollar men blottade sig alldeles för mycket när lagdelarna kom långt ifrån varandra, och där fann Ludvika luckor och kunde komma upp till grönvit planhalva.

 

I matchens 60 minut så rådde det total kalabalik i grönvitt straffområde, där det tycktes vara oerhört svårt att få iväg bolleländet, istället för att tjonga iväg bollen till ett lagmässigt ingenmansland så landande bollen tillbaka till gulklätt ägo, där bollen spelades till den spelare i Ludvika som absolut inte ska ha någon boll strax utanför straffområdet, Ahmed Bashir Ibrahim fick orimligt mycket tid på sig med att ställa in siktet och knorrade sedan bollen otagbart bakom Roos.

 

En romantisk föreställning uppstod hos oss i publiken att med detta baklängesmål så skulle det grönvita laget få ett klarsynt uppvaknade, där de skulle samla ihop sig, spela med tålamod i sitt sinne och med en vacker beslutsamhet ta sig upp meter för meter och kvittera under förlösande former och sedan avgöra under stort jubel utav den trogna grönvita publiken.

Men istället så var det som att detta baklänges mål gav de grönvita ingenting annat än en primitiv överlevnadsinstinkt. Bollar for upp till gul planhalva, ibland så lyckades de grönvita etablera anfall, men oftast så skickades bollen tillbaka till grönvit planhalva där Ludvika lyckades ställa till med allmän oreda.

 

Irritationen på motspelare, mot domare, över resultatet och att det var varmt och jävligt präglade slutet utav matchen. Bjursås IKs massör Donga fick visa prov på sina oortodoxa medicinska metoder, vilket innehöll Gambisk tejpomläggning på ett par utav Bjursås spelare.

Just oortodoxa metoder är någonting som kan vara värt att experimentera.

 

Välförstådd över dagens påfrestade väderlek, så insåg Bjursås IKs lagkapten Filip Lyck vikten över att de kroppsliga vätskedepåerna skulle vara välfyllda redan dagen innan. Efter att ha kokat ihop otroliga mängder utav sin egna version utav den sydamerikanska drycken Yerba Mate och druckit upp alltihopa så ansåg Lyck att han var väl förberedd inför denna batalj. Men någonstans, må ingen skugga falla över herr Lycks sydamerikanska te kunskaper, så föll sig denna konsumtion utav dryck fel, då Lyck blev tvungen efter defensivt vansinnesrus över hela planen, ta sig ut till sidlinjen och med en viss komik kasta upp all utav sin egna version utav Yerba Mate. Publiken noterade detta och kände en klump bilda sig i magen. Skulle allting gå åt helvete för de grönklädda nu med Bjursås lagkapten förgiftad utav sydamerikanskt te?  Det ingen hade förväntat sig dock var att resultatet utav denna uppkastning, verkade istället renade Lycks kropp från allt ont och kort efter sin frånvaro så kom han in igen och matchbilden förändrades till grönvit fördel. Tillfällighet eller inte?

 

Bjursås spendera mer och mer tid på Ludvikas planhalva. hörnor, frisparkar och långbollar for in i Ludvikas straffområde. Det försvunna tålamodet hade kommit tillbaka och Bjursås tog sig upp till Ludvikas planhalva och gjorde allt i sin fotbollsmässiga makt att få in bollen.

Men bollen ville inte in och likt hela fotbolls universum ville Bjursås IK enbart ont, så fick Ludvika upp bollen till grönvitplanhalva där de lyckades etablera anfall, samla spelare i grönvitt straffområde, ett inlägg slogs och där i röran utav spelare så fanns det en Ludvika spelare så fick skön feeling och inspiration utav den framlidne Diego Armando Maradona, och gjorde sin egna version utav guds hand och slog in bollen i mål.

Detta var någonting som samtliga utav Bjursås spelare noterade och likt en hord utav upprörda bergsgorillor så primalvrålande allihopa om just det fotbollsmässiga illdåd som just hade inträffat till domaren. Efter en viss tvekan så verkade domaren dela Bjursås mening och dömde bort målet och klargjorde för denne spelare att fotboll går ut på att hantera bollen med fötterna och inte med händerna.

 

I matchens absoluta slutskede så var det spel mot ett mål. Frispark på gulklädd planhalva, Christian Löfstrand hade en kort överläggning med Anderas Åkerblom hur de skulle förvalta denna frispark. Vad de kom överens om var att Christian skulle skjuta in bollen mot målet och förhoppningsvis så skulle den gå direkt i mål, alternativ att en retur skulle uppstå och därpå så skulle kvitteringen uppstå. Det blev alternativ nummer två, fast målvakten lyckades tumla ut bollen till hörna efter att Rasmus tog vara på Christians retur.

Hörnan därpå så var Bjursås ett Ludvika huvud befunnet på mållinjen ifrån kvittering.   

 

I matchminut 90 så tilldelades Bjursås en hörna. Christian la bollen ute vid hörnflaggan, och Roos lämnade sitt straffområde och inledde den långa färden upp till Ludvikas straffområde.

Hela det grönvita sällskapet stod samlat, en lång hörna uppenbarade sig och letade sig mot den bortre stolpen, och jag hade älskat om jag kunde ha skrivit att Roos visade en häpnadsväckande spänts och nickade in kvitteringen, men jag är lärd att föra sanningens ord och inte fara med osanning, så det var det här som hände. Bollen letade sig mot bortre stolpen där Roos och Rasmus Andersson stod och beskådade Adidas bollen farandes genom luften. Både Rasmus och Roos hoppade upp i luften, och bollen letade sig fram till Rasmus panna som kunde bringa en förlösande frid över Bjurliden genom att nicka in 1-1.

 

Kort därpå så blåste domaren av denna tillställning där resultatet utav ineffektiviteten över sina målchanser höll på att stå det grönvita laget mycket dyrt, men istället visade de prov på karaktär under helvetiska förhållanden och lyckades ta en poäng, men som kändes som en förlust utav två.

Vid pennan.

FKs oavlönade sportjournalist.  


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/1 12:00
Sön 2/10 14:00
0 - 3  
Sön 25/9 15:00
1 - 3  
Sön 4/9 15:00
1 - 1  
Sön 28/8 15:00
2 - 9  
Sön 21/8 15:00
2 - 0  
 
 
Följ oss på Facebook!
Våra sponsorer