Förvirring kring 2009 års Maj-Albins hederpris.

03 MAJ 2010 21:43
En något överaskad pristagare...
  • Uppdaterad: 19 NOV 2010 16:41

Under BIK:s sista punkt på årsmötet skulle Maj-Albins hederspris utdelas. Ordförande Leif Persson visste bara till en nominerad, Perinilla Sjörén för sina insatser inom gymnastiken, vi andra visste annat. I en hemlig mailkontakt hade vi kommit överens om att överska Leif P med att ge honom hederspriset. Pernilla var bara en täckmantel för att han inte skulle ana att det var han själv som var nominerad. Dock är Pernilla mycket väl förtjänt av detta pris.

Ordförande höll på att tappa hakan då motiveringen till den nominerade Pernilla Sjörén  lästes upp och avslutades med att ”tyvärr räcker det inte i år…”

Det fanns ju bara en nominerad i år, eller???

Agneta och Ingegerd vände allas blickar mot en oförstående Leif P som inte visste vad han skulle tro.

-2009 års Maj-Albins hederspris går istället till en person som har gjort oehört mycket inom föreningen under många år, Leif Persson!

"Leif har i många år engagerat sig i Bjursås IK, både i olika sektioner när hans barn varit aktiva där, och i huvudstyrelsen.

Men priset får han för att han fått oss bli en certifierad utmärkt förening i år och för det stora engagemanget för att få vårt bygge färdigt.

Leif har, när andra inte haft tid, både pratat med byggare, bestämt golv och väggar så att arbetet kunnat fortskrida. Beställt inredning och jagat på hantverkare.

Kort sagt, utan Leifs engagemang hade vi inte kommit så långt med bygget som vi har nu.

Hela styrelsen anser Leif vara en fullvärdig Hedersprisvinnare för år 2009."

Blommor utdelades till Pernilla för hennes arbete inom gymnastiken. Hederspris utdelades till en något förvirrad Leif Persson för sina insatser inom BIK. Efteråt tackade en rörd ordförande för utnämningen och det bjöds på fika till alla sugna.