Gymnastik 2018

Verksamhetsberättelse för 2018

Verksamhet

Gymnastiksektionen har en bred verksamhet, från grundträning av små barn till träning på tävlingsnivå inom truppgymnastiken, samt motionsverksamhet för ungdom och vuxna.Under 2018 har vi sysselsatt ca 80 motionärer och 180 barn- och ungdomsgymnaster varje vecka.

Barngrupper

Vi har under året haft följande barngrupper; Babblarna (1-2 år), Knattarna (3-4 år), Knopparna (5-6 år), Milli (7 år, förberedande tävlingsgrupp), Micro (8 år, förberedande tävlingsgrupp) och en Killgrupp (8-10 år, förberedande tävlingsgrupp). Dessa grupper har träffats en gång i veckan under året för att på ett lekfullt sätt träna fram gymnastiska färdigheter. Micro har även haft stationsträning med enklare redskap och friståendeträning i BIK-lokalen under några veckor, vilket fungerade bra.

Trupptävlingsgrupper

Våra tävlingsgrupper Mini, Midi, och RM slogs ihop och bildade till höstterminen två stortrupper: Trupp1 och Trupp2. Trupp1 har tränat tre gånger i veckan, varav en gång i specialhallen på Lugnet. Trupp2 har tränat två tillfällen i veckan plus några träningar på lugnets specialhall. Dessa grupper har också tävlat – se nedan.

Tävlingar

Under vårterminen åkte Trupp1 till Halmstad och tävlade i Riksfemman. Laget hamnade på en 49:e plats (av totalt 65 lag från hela Sverige). Gymnaster och ledare är mycket nöjda med resultatet och gymnasterna presterade helt som förväntat.

Bjursåscupen arrangerades som vanligt på vårterminen i Bjursås. Tävlingsgrupper och förberedande tävlingsgrupper från Bjursås deltog. Gästande lag kom från Borlänge och Hedemora. Alla gymnaster fick träningstävla och visa upp sig, vilket var tanken med tävlingen.

Halloweencupen arrangerades i Bjursås på höstlovet med Borlänge som enda gästande förening. Vi har förstått att höstlovet gjorde att gästande lag blev lägre än vanligt. Tävlingen blev trots detta en bra tävling.

TTjakten arrangerades av Borlänge GF. Dit åkte Bjursås Ik Gymnastik med fem tävlande lag. Trupp1 delades upp två lag och tävlade i klasserna Femman och Sexan, Trupp2 delades också upp i två lag som tävlade i Sexan och Sjuan. Micro gjorde sin första tävling på bortaplan och tävlade i klassen Åttan.

Övriga aktiviteter

Breddläger/kom-i-gång läger i augusti.

Vårt prova-på-läger för barn från 6 år lockade ca 20 barn i 3 dagar under vecka 33. Tävlingsgymnasterna hade egna 3-timmarsläger på eftermiddagarna denna vecka.

Uppvisning

En våruppvisning arrangerades i maj, vilken också var första gången många av gymnasterna var med på en uppvisning. Denna uppvisning var också avslutning på vårterminen för våra yngsta gymnaster.

2018 års juluppvisning hade temat ”Bio” och blev mycket uppskattad. Även här hade våra minsta gymnaster avslutning i samband med uppvisningen.

Gymmix

Under året har vi bedrivit Yoga och Core (vårterminen), EFIT/Torsdagsträning, Cirkelfys, Stavgång och Mjukgympa (för seniorer). Under höstterminen startade även Fredagshurt.

Ledare

Vi har under året haft 20 huvudledare och 7 hjälpledare

Vi började det nya året som vanligt med ledarkick-off och paketspel.

Vårterminen avslutades för alla utbildade ledare med hoppning på Yoump och middag därefter på kupolen. Hjälpledarna som jobbade på sommarlägret fick istället åka till Yoump i september, som tack för bra jobb.

Gymmixledarna var på vårteminen på inspirationsdag i Djurås.

Alla ledare och hjälpledare tackades på julavslutningen med julklapp.

Ledarutbildningar

*Baskurs barn och ungdom, 17-18/2 Falun:

Sofia Björk

*Trupp basic, 24/3 Falun:

Sofia Björk

*Trampett steg 2, 15-16/9 Gävle:

Sofie Nygren,

Emilia Lyck,

Johanna Günzel

*Domarutbildning Truppgymnastik steg 2 – Region, 12-14/10 Uppsala:

Johanna Günzel

Styrelse

Vid årsmötet i april 2018 valdes en ny styrelse till gymnastiksektionen. Till ny ordförande valdes Linda Signell och till ny kassör valdes Anna Ohlson. I och med detta fick övriga ledamöter också delvis nya ansvarsområden.

Styrelsen åkte i oktober till Lissabon, Portugal för att titta på EM i truppgymnastik. En mycket lyckad helg med givande möten och truppgymnastik i världsklass.

Gymnastiksektionen har under hela året 2018 haft en stabil ekonomi.

Uppdaterad: 28 MAR 2018 16:08