Hoppa till sidans innehåll

Huvudstyelsens verksamhetberättelse 2016


 

 

Styrelsen (utgör även AU) 

Ordförande - Stefan Tansbo 

Sekreterare - Nina Hansson 

Kassör - Ingegerd Grenfeldt

Ledamöter - Anna Rogström, Niklas Sundqvist

Av styrelsens ledamöter är i tur att avgå: Nina Hansson, Niklas Sundqvist 

Sektionsordföranden 

Alpin - Thomas Stenvall 
Fotboll - Klas Sjörén  
Gymnastik - Pernilla Sjörén 
Skidor - Hanna Myhlback 
Innebandy - Björn Wilhelmsson 
Ishockey - Niklas Johansson  

Huvudstyrelsen (styrelsen samt sektionerna) har under år 2016 protokollfört fyra sammanträdanden och AU har utöver detta haftåtta protokollförda sammanträden. 

Revisorer 
Revisor under året har varit Lisa Bogert-Isaks och Mats Zetterström. 

Valberedning
 
Föreningen har stått utan valberedning under året 2016. 

Verksamheten  
Under året 2016 har klubbens sex sektioner haft aktiv verksamhet i både stor och liten skala. All verksamhet sker i ideell form. Den idrottsliga verksamheten inom föreningen redovisas mer utförligt i respektive sektions verksamhetsberättelse för år 2016. 

Klubbenbedriver i första hand idrottsverksamhet för barn och ungdomar i Bjursås med omnejd. Föreningen hade för året 948betalade medlemmar varav 498 kvinnor och 450 män. Av det totala antalet medlemmar var 495 personer över 26 år och 453 personer under 26 år. 

Bjursås IK är sedan 2009 certifierad som ”utmärkt förening” av Falu kommun.  

Huvudstyrelsen har det övergripande ansvaret för föreningen. Närmare ansvarsförhållanden samthuvudstyrelsens generella verksamhetbeskrivs i huvudstyrelsens verksamhetsplan 2017.  Under 2016 har huvudstyrelsen inte gjort några stora ekonomiska investeringar. Huvudstyrelsen kan konstatera att klubbens ekonomi är god.   

Vildmarksloppet 
Klubbenslöpartävling Vildmarksloppet, som sträcker sig runt Vildmarksleden i Bjursås fina natur, hadesammanlagt cirka 250deltagande löpare. Nytt för året var 15 km samtbarnloppen Vildis (3,2 km och 1,7 km) ochMinivildis.Tävlingsdagen avslutades med en uppskattad middag för löpare och funktionärervid Bjursås Camping.En särskild redovisning om Vildmarksloppet 2016bifogas tillverksamhetsberättelsen [Bilaga 1]. 

Maj-Albins hederspris för 2015 
Petter Myhlback tilldelades Maj-Albins hederspris 2015. 

Utvärdering av särskilda aktiviteter för 2016: 
80 års jubileum 2016 
Under året har Bjursås Idrottklubbs 80 årsfirande uppmärksammats samtidigtmed sektionernas årliga aktiviteter. Vid dessa tillfällen har medverkande fått medaljer och Buffar med tryck som utmärker 80 årsfirandet.  

Gemensamt möte samtliga Syrelseledamöter 
Den gemensamma Styrelsedagen blev framflyttad till 25 mars 2017 då det planerade datumet i september inte passade för flertalet sektioner.  

Idrottshall 
Arbetet med att driva genomförandet av ett Hallbygge har haft en possitiv utveckling. Se bifogad bilaga från Hallgruppen till verksamhetsberättelsen [bilaga 2].   

Bjursås IK vill tacka
, aktiva, ledare, styrelseledamöter samt sponsorer som bidragit vid och för föreningens verksamhet. Ert engagemang och bidrag är och utgör kärnan i den verksamhet som föreningen bedriver.  

Vi i styrelsen är övertygade om attBjursås IK´s verksamhet ger en meningsfull fritid åt såväl unga som äldre, vilket är portalparagrafen i klubbens stadgar sedan 1936. Vi vill även passa på att gratulera till de många fina idrottsliga prestationer som genomförts i våra sektioners verksamhet. 

Bjursås
, mars 2017 

För huvudstyrelsen, 

Stefan Tansbo 
Ordförande 

Bilaga 1 
Vildmarksloppet 160827 

Det blev en solig men väldig blåsig dag för Bjursås IK tredje upplaga av Vildmarksloppet. Detta år hade vi utökat tävlingen med flera lopp. Det ursprungliga 32 km var oförändrat med start kl 10.00 vid fyrstolsliften vid Bjursås skicenter. Vi hade även en start vid flymyrskojan för de som ville springa 15 km. Dessa deltagare bussades till starten kl. 10.00. Målgången skedde vid badet vid Bjursen. Barnen hade tre lopp i år. 3.2 km och 1,7 km var de sträckor barn födda upp till 2003 hade möjligheten att springa. Det fanns även ett litet hinderbanelopp Minivildisför de mista under några timmar. 

Dagen blev ännu ett lyckat evenemang. Att göra flera olika distanser blev positivt. Att ge barnen utrymme gjorde dagen till en familjedag. Utvärderingen från de olika delarna i organisationen visade nästan bara lovord. Publiken fanns runt den hela 32 km långa sträckan på olika ställen och hejade glatt fram löparna. 140 funktionärer gjorde att fantastiskt jobb och organisationen fungerade.  

Kvällen avslutades på värdshuset vid campingen.  

Antal löpare för 2016 tävling blev ca 250st.  

74 st startade på 32km (7 st bröt) 

75st startade på 15km 

50st barn startade på 3,2 och 1,7 km 

Ca 40 barn deltog i minivildis. 

Styrgruppen bestod av: 
Pernilla Sjörén tävlingsledare 
Jessica Kalles ansvarig för kontrollerna 
Thomas Hases och Ulrika Hovdebo-Bergkvist ansvarig för start och mål 
Klas Sjörén och DalielSlåtteby ansvarig för banan 
Karin Malmberg ansvarig för funktionärer 
Mikael Skansgård ansvarig för sponsorer 
Maria Hållmarker ansvarig för hemsida, webb och tidtagning 
Ingegerd Grenfeldt ansvarig för ekonomi 

Uppdaterad: 19 MAR 2017 20:34

grasroten_190x150

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Bjursås IK
Mårtsbovägen 45
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info