Hoppa till sidans innehåll

Längdskidor 2017


Bjursås IK skidor

Verksamhetsberättelse 2017

 

 

Under året har sektionsstyrelsen bestått av:

Hanna Myhlback                                                                                 ordförande tom 31/7-17 därefter

Karin Malmberg                                                                                  ordförande, Sv skidspelen

Ulrika Hovdebo Bergkvist ekonomi                                                                        

Maria Hållmarker ledamot                                                                 

Susanne Martinsson ledamot                                                                                                                               

 

TRÄNINGSVERKSAMHET

Snö

Även detta år inleddes snöfattigt. När snön sedan kom i januari så var det bra skidmöjligheter på elljusspåret, efter bra jobb av våra spårkörare. Träning på snö bedrevs från 9/1 till 20/3.

Ett 30-tal barn och ungdomar har deltagit i träning under vintern, uppdelade på tre grupper. Alla har tränat en gång i veckan, på måndagar.

 

Grupp 1,   5-8 år, ledare, Ulrika Hovdebo Bergkvist

Grupp 2,   8-14 år, ledare Karin Malmberg, Maria Hållmarker, och Hanna Myhlback har alternerat mellan grupp 1 och 2 enligt ett schema. Anna Björklund har fungerat som ledare i grupp 2

Grupp 3,  10 år- , ledare Petter Myhlback

 

Barmark

Efter en månads uppehåll från träning på snö startade barmarksträningen. Skidsektionen erbjöd träning 2 gånger/vecka, måndag och torsdag vid elljusspåret fram till skolavslutningen. Samma ledare som under vinterns träningar.

 

Efter sommaruppehåll började vi åter träna 28/8 och höll på fram till jul. Snön kom tidigt och vi kunde bedriva skidträning på elljusspåret från slutet av november och fram till juluppehållet. Innan snön kom till Bjursås åkte de två äldsta grupperna till Lugnet och provade skidorna på den sparade snön.

Sista träningen innan juluppehållet, måndag i julveckan samlades ca 30 barn och föräldrar i Sörskog för skidåkning med pannlampa. Skidsektionen bjöd på korv och bröd vid slogboden. Träden dignade av snö.

 

Från augusti har två nya ledare anslutit, Andreas Käll och Susanne Hedlund. Familjen Myhlback har flyttat till Trysil i Norge. Andreas och Susanne har tagit ansvar för den äldsta gruppen. De har tränat två gånger/vecka och har samarbetat med Sågmyra SK.

 

TÄVLINGSVERKSAMHET

 

Ett fåtal ungdomar har deltagit i distriktets tävlingar. På Lilla skidspelen i Falun då samlade skidsektionen ihop skidungdomarna och var med på tävling, nio ungdomar deltog.

 

Sedvanlig skidserie och löpserietävling på vinter respektive höst med Sågmyra SK.

 

Vid Bjursås IK:s eget Vildmarkslopp, med barnloppet Vildis, var det många av barnen som deltar i skidsektionens träningar som var med och sprang loppet.

 

LÄGER

 

I början av februari, snöläger i Idre. Mycket fina förutsättningar.

 

Första helgen i oktober, Dalarnas skidförbunds Alläger barmark i Grönklitt, Orsa. 3 ungdomar och 2 vuxna deltog från Bjursås IK.

 

Lördag 21/10 anordnade skidledarna en träningsdag på hemmaplan. Samling vid elljusspåret, träning och sedan löpning till BIK-lokalen vid Bjurliden. Där serverades lunch och sedan kördes ett eftermiddagspass på Bjurliden innan avslutning på dagen.

 

Klara Malmberg har deltagit i Dalarnas skidförbunds snöläger i Grönklitt 18-20/11.

 

ÖVRIGA  AKTIVITETER

 

Svenska skidspelen i Falun. Funktionärer från Bjursås IK.

 

Avslutning på Dössberget i maj för skidungdomar med föräldrar och syskon. Prisutdelning för vinterns skidserie och träningspriser.

 

Vildmarksleden röjdes

 

Inköp av t-shirt och linne under sommaren som sedan fanns till försäljning under hösten. Inköp och försäljning av överdragsskidkläder under hösten.

 

Färdigställande av grus på elljusspåret under våren för att göra spåret till ett året-runt spår.   Gruskostnad har Falu kommun stått för.

 

Färdigställande av utegym under våren vid elljusspåret. Invigning 18/6. Finansierades av pengar från sockenrådet.

 

EKONOMI

 

Sektionen har en ekonomi i balans

 

TACK till alla som jobbat för BIK skidsektion vid Svenska skidspelen.

TACK till de som drar skidspår på elljusspåret och i Sörskog.

TACK till alla ledare, funktionärer och andra som bidrar till att vi kan hålla en aktiv skidverksamhet i Bjursås IK.

 

 

Uppdaterad: 28 MAR 2018 13:55 Skribent: Anneli

grasroten_190x150

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Ange alt-text här.

 

 

  

Postadress:
Bjursås IK
Mårtsbovägen 45
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info