Alpin 2017

Ulla Antmo Moberg, Ida Kjellberg, Jens Larsson, Tony Adeklint

Träningsgrupper

Freeski Grupp i ålder 10-16 år består av några få ungdomar

Röd grupp för barn i ålder ca 8-10 år ca 10 st som åker bana i stora träningsbacken

Skidkul Barn upp till ca 8 år som åker i Bjurrebacken där man genom lek och skoj lär sig grunderna i skidåkning. Ca 25 barn

Sommar-höst aktiviteter

Under hösten utförde klubben fasadmålning av BSC Bju inn och skidshop samt röjde sly i backarna. Det har även genomförts några familje-träningstillfällen under hösten.

Snö

Vinterträning på Onsdagskvällar Bjursås Skicenter. Vintern 2017 kom det in flera familjer med yngre barn och det blev äntligen lite fart i barngrupperna och det smittar av sig så fler blir nyfikna Vi hoppas ökningen håller i sig in i 2018.

Bland de något äldre barnen har banåkning tränats en gång i veckan den kväll backen har haft öppet. Målsättningen har varit att deltagarna skall få en grund att kunna åka bana samt att kunna delta i tävlingar ex Södra Dalacupen.

Det var cirka 15 barn som provade på att tävla förra året i S. Dalarna-cupen samt några andra tävlingar.

För klubben har Isak Davidsson tävlat i Freeskiing och gått sitt andra år på gymnasiet i Malung. Isak vann svenska serien Swedish Slopestyle Tour år 2017 och var tia på juniorVM.

Egna Tävlingar

Vår ENL flyttade vi till Fjätervålen detta år och genomförde med gott resultat.

Uppdaterad: 28 MAR 2018 15:59