Nyheter från DF

Interact UF - Fyra gymnasieelever som går tredje året på gymnasiet vill ge utrikesfödda ungdomar möjligheten att prova på olika idrotter.

Vi välkomnar alla idrottsföreningar i Gagnefs Kommun till en inspirationsträff. Tillsammans bjuder vi också på en föreläsning med Anneli Östberg.

Glädje, inspiration, arbetsvilja är bara några av de ord som beskriver tjejerna som anordnade ridtävlingen den 14 juni.

Temaföreläsningar

(2017-06-22 08:31)
Vi erbjuder kostnadsfria inspirationsföreläsningar för er förening på hemmaplan.

Det krävs mer än bara träning för att utvecklas i sitt idrottsutövande. Det är många faktorer som påverkar hur man presterar och utvecklas. Välkommen till en inspirerande föreläsning med Jonas Flank.

Du som är aktiv domare i någon idrott eller som har lust att veta mer om domarens roll, nu får du chansen att träffa och lyssna till svensk ishockeys bästa aktiva internationella damdomare.

Premiumlägret 2017

(2017-06-20 11:40)
Premiumlägret är ett årligen återkommande skolidrottsläger som vänder sig till högstadieelever. Under lägertiden, som är fyra dagar ska deltagarna få en utbildning i ung leder unga och man får prova på olika idrott

Kursen syftar till att ge kunskap om kassörsspecifika funktioner i IdrottOnline Klubb rörande medlemshantering och avgifter. Målgruppen är kassörer som ska använda IdrottOnline Klubb.

Temat för årets Ledarcamp är ”Framtidens idrott 2025” och under utbildningen får ledarna utrymme att reflektera över idrottens framtidsfrågor för att ligga steget före när svensk idrott gör sin resa mot målet: Svensk idrott – världens bästa!

Plattformen, barn och ungdom är idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn/ungdom i åldern 7-15 år.

Under våren har ett unikt samarbete startat mellan våra stora lagidrotter i Dalarna, det är specialidrottsdistriktsförbunden inom ishockey, handboll, bandy, innebandy och fotboll som beslutat underteckna gemensamma riktlinjer ”Samsyn”, med syfte a...

Den 1 juli 2017 kommer funktionen att SMS-registrera närvaron på aktiviteter att försvinna.

Vill du ta chansen att utvecklas som ung ledare? Eller känner du någon som du vill nominera? Sök till Folksam Ledarcamp senast den 1 september.

Dags att söka LOK-stöd

(2017-06-09 15:32)
Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under våren 2017, ska vara inskickad senast den 25 augusti.

Vi välkomnar dig till den sista Idrottsfrukost innan semestern. En mötesplats där idrottsintresserade deltagare under en tidig morgontimme samlas för att äta en god frukost, knyta kontakter samt diskutera aktuella frågor.